top of page
  • gajcigorsek

VSE IN ŠE VEČ O SIMPATIJI

Updated: Jan 24, 2022

Imaš tudi ti simpatijo? Če je odgovor JA, potem ti priporočam, da prebereš članek.







Vsakdo je že bil kdaj zaljubljen oz. mu je bil kdo všeč. Mogoče že ko smo se podili za sošolcem/ko v 1. ali pa v 2. razredu. A kar naenkrat se je vse spremenilo …, postalo nas je sram pokazati in izraziti čustva do druge osebe, kar pa je povsem normalno. Da ta sram ne bi prerasel v težave, sem se odločila zapisati nekaj trikov in skrivnosti, kako ustrezati svoji simpatiji.

Najpogostejše skrbi so v obliki vprašanj, ki se začnejo s ČE, npr. če jih simpatija sploh opazi, če simpatija čuti isto kot oni, če sem simpatiji všeč ...

Težavo pa lahko predstavlja tudi, kako se približati simpatiji.


Za te zagate obstaja kar nekaj rešitev, jaz pa bom naštela le tiste, ki so najučinkovitejše, in tiste, ki jih nikakor ne smemo narediti.


ZA PUNCE

Za začetek morda povprašajte kakšnega njegovega prijatelja, kaj ima on rad in s čim se ukvarja, da boš imela primerne teme za pogovor. Potem sledi 2. korak, ki je najpomembnejši; začni se več pogovarjati z njim in če pokaže zanimanje, si že naredila ogromno. A vseeno ne pozabi, da moraš biti točno to, kar si. Tako se bo mogoče po nekem obdobju prijateljstva razvilo kaj več, morda pa boš spoznala, da ga imaš raje kot prijatelja.

Nikakor pa se ne smeš norčevati iz njega, tudi če naredi še tako sramotno stvar, tudi se ne smeš pretvarjati, da si “kul„, npr. s prijateljicami hodiš po šolskem hodniku, kar naenkrat ga zagledaš in se začneš na ves glas smejati, se ruvati ter skakati s prijateljicami po hodniku. To ga bo odvrnilo od tvoje družbe, saj se mu boš zdela čudna.

ZA FANTE

Kakor pri puncah moraš tudi ti za začetek navezati nekakšen stik z njo in se začeti pogovarjati. Poskusi s temami kot so filmi ali pa novosti, ki so se zgodile na spletu. Povabiš pa jo lahko npr. na sladoled.

Nikoli pa se ne smeš norčevati iz nje ali se z njo pogovarjati o drugih puncah, saj bi lahko mislila, da so ti druge punce bolj všeč.

KAKO VEDETI, DA SMO SIMPATIJI VŠEČ?


Da to izvemo, moramo le dobro opazovati in razbrati znake, ki nam jih pošilja neka oseba. Nekateri od njih so: očesni stik; s simpatijo se večkrat za dlje časa spogledata oz. opaziš, da te simpatija opazi, je to eden boljših znakov. Potem je zelo pomemben način pogovarjanja, če si npr. dopisujeta, je dober znak to, da ti odpisuje z dolgimi stavki, ne le z OK ali SUPER, tudi dober znak je, da pogovor začne on/-a, ampak se morata v vlogi dopisovanja izmenjavati.

KAKO RAVNATI V ZVEZI


Najpomembneje je to, da sta drug drugemu prijatelja, da se spoštujeta in imata rada. Nikakor pa ne smeta biti ljubosumna, saj to povzroča nezaupanje. Če se pojavi kakšno nesoglasje, se o tem čimprej spoštljivo in odkrito pogovorita.

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page