top of page
  • gajcigorsek

GRADNJA SAMOZAVESTI

Samozavest je ena izmed razlogov zakaj se včasih počutimo nezaželene.


To izhaja iz našega telesa in udari na našo samozavest našo psiho. Pri tem pa se počutimo grozno npr. nismo si všeč, vedno nas nekaj moti, jezni smo na cev svet, ne gre nam v šoli…ampak to je del nas in skoraj vsak se kdaj tako počuti in ima probleme z samozavestjo. Ampak ne skrbi danes boš izvedel/a kako svojo samozavest spraviti do vrhunca.


1. POSTAVI SI CILJ!


Tvoja prva naloga je, da si postaviš cilj do katere stopnje samozavesti si želiš priti.


2. VERJEMI VASE!


Vsak je lep, vsak zmore in vsak se mora zavedati, da mu lahko uspe kar si želi. Zato začni verjeti vase, da ti cilji iz prve točke, ki si si jih zadal/a lahko uspejo.


3. PIŠI DNEVNIK!

Naslov te točke se sliši malo čudno ampak ni…

Za izvedbo potrebuješ zvezek ali pa navaden list ter kuli ter si vsak dan napiši eno lepo besedo, ki si jo v dnevu slišal (lahko tudi več).To ti sicer ne bo toliko pomagalo pri samopodobi ti bo pa pomagalo v kritičnih trenutkih, ko se boš počutil/a grozno.


4. NE IZOGIBAJ SE PROBLEMOV!

Če imaš problem se mu ne izogibaj in ga poskušaj rešiti.

5. NE PRETIRAVAJ!

Kljub temu, da se je ob branju tega članka tvoja samozavest mogoče malo povečala vseeno ne pretiravaj in ne glej nase kot na nekaj več, ker te to lahko pokoplj.


Za konec pa samo še AKCIJA

Če se z samopodobo, samozavestjo ne znaš spopasti sam poišči pomoč (prijatelja, starša, učitelja…) lahko pa tudi nas Piksle (najdeš nas na našem g-mailu, instagramu)

TUKAJ SMO Z VAMI IN ZA VAS!


7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page