top of page
  • gajcigorsek

Ali je bil učitelj pozitiven na droge?

ZAKAJ SMO TESTIRALI UČITELJA IN KRATEK OPIS POSTOPKA TESTIRANJA NA DROGE.


Dandanes je med ljudmi veliko več drog kot včasih, saj je dostop do njih veliko lažji. Najbolj popularni drogi, ki se pogostoma začneta že v osnovni šoli sta alkohol in nikotin. Res je, da sta ti dve drogi v Sloveniji legalni, a vendar nista zdravi za našo zdravje, saj nam odmirajo živčne celice, ki se ne obnavljajo. Tudi učiteljice na naši šoli opozarjajo in svetujejo, da do okoli 25 leta naj ne bi uživali drog.

Alkohol je tudi najbolj razširjena droga v Sloveniji, čeprav se Slovenci tega sploh ne zavedamo. Poznamo pa tudi nezakonite droge, kot so naravne droge: konoplja, pol sintetične: heroin, kokain, sintetične: LSD, amfetamini, ekstazi, marihuana, THC, morfin, amfetamin. Ločimo pa jih tudi na trde in ne trde droge.

V službo in šolo NE SMEMO hoditi pod vplivom drog. V primeru, da smo na testu za droge pozitivni, lahko izgubimo službo. Zato sem se odločila, da bom testirala enega od učiteljev, da preverimo, če je prišel v službo pod vplivom drog.


Tukaj pa je postopek testiranja:


Korak 1

Najprej dobro preberemo navodila, nato odpremo embalažo testa za droge in ga položimo na mizo.

Korak 2

Odpremo zgornji del testa in ta rdeča mesteca podrgnemo po jeziku. Testirani pa je moral z jezikom malo premazati po ustih.

















Korak 3

Po odvzemu sline namestimo nazaj zgornji del testa. Kjer je puščica, potegnemo dol in pritisnemo, kjer piše (PRESS). Test držimo pokončno. Ko kapsule popokajo, držimo še 20 sekund pokončno, da ta tekočina pride do sline, s katero reagira. Test nato položimo na mizo in počakamo 8 minut, da dobimo rezultate.


Korak 4

Po 8 minutah lahko vidimo, da se prikaže samo ena črta, kar pomeni, da je test negativen. V primeru, da bi bil test pozitiven, bi se pokazale tri črte, takrat bi lahko tudi očitali, katero drogo je vsebovala slina testiranega. Te kratice npr.: CL pa so kratice za droge, na katere je lahko test pozitiven. Test za droge je bil pri učitelju NEGATIVEN!

Hvala Bogu, učitelj nas bo lahko še naprej učil dalje :).




















Pripravila: P. R.




23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page