top of page
  • gajcigorsek

Met Gala zopet preseneča



Tudi letos se je zgodil modni dogodek Met Gala, ki ga številni kličejo tudi "modni oskarji". Omogočen vstop so imeli le zvezdniki, ki so se cepili. Ves čas so nosili maske, razen za fotografiranje.


Met Gale se udeležijo samo najbolj znani zvezdniki, katere povabijo modne znamke. Letos smo lahko videli Kim Kardashian z njeno noro zakrivno črno opravo, s katero naj bi promovirala nov album svojega nekdanjeg moža, Billie Eilish z njeno prečudovito obleko, nad katero je ponorelo veliko njenih oboževalcev, zakonca Hailey in Justin Bieber-ja, pevko Olivio Rodrigo in še veliko drugih zvezdnikov.




















Inštitut za kostume je po lanski odpovedi Met Gale zaradi pandemije Koronavirusa napovedal dvodelno Met Galo za leti 2021 in 2022. Letošnja razstava se imenuje V Ameriki: Leksikon mode. Ta dogodek se je zgodil v noči na 13. september.


Drugi del z naslovom V Ameriki: Antologija mode bo v ponedeljek, 2. maja 2022.


Kaj se je dogajalo na Met Gali je skrivnost. Gostje morajo upoštevati pravilo brez telefona in brez družabnih medijev. Na dogodku običajno sodeluje znan izvajalec, gostje pa vedno raziskujejo galerijo, preden se skupaj usedejo k večerji.


Pripravila: G. G.


viri:


45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page