top of page
  • gajcigorsek

Olimpijske igre 2021


Olimpijske Igre so se lani v letu 2020 žal morale prestaviti zaradi COVIDA-19. Poleti med 23. junijem in 8. avgustom so se odvijale na Japonskem v Tokiu.

Seveda je tudi Slovenija bila prisotna. Naši športniki so se dobro odrezali in si priborili kar 5 medalj. Od teh so bile 3 zlate, 1 srebrna in 1 bronasta. Zlate medalje so dobili športniki: Primož Roglič, Janja Garnbert in Benjamin Savšek. Srebrno je dobila Tina Trstenjak in bronasto je dobil Tadej Pogačar.

Top 5 držav z največ medaljami skupaj so bile: ZDA, ki je skupno imela 113 medalj, Kitajska s skupno 88 medaljami, Rusija skupno 71 medalji, Združeno Kraljestvo skupno 65 medaljami in Japonska s skupno 58 medaljami.

Na aplikaciji Tik Tok so se začeli pojavljati videi o olimpijskih Igrah, ki so pritegnili pozornost ljudi, saj so bili zanimivi. Veliko športnikov je snemalo videe o tem, kako doživljajo svoje dni v Olimpijski vasi, kaj vse jedo, kako izgledajo njihove sobe itd. Vsi smo videli, da so se v Tokiu kar dobro organizirali. Bivali so v vasi po imenu "Olympic Village", v kateri je bilo kar 15 velikih zgradb, v katerih so prenočevali.

Na googlu in po socialnih omrežjih pa že krožijo novice za naslednje olimpijske igre, ki se bodo odvijale leta 2024 v Parizu. Bližajo pa se tudi zimske olimpijske igre, ki bodo v Pekingu (Kitajska) in bodo trajale od 4. februarja do 20. februarja leta 2022.


Pripravila: T. E.









Videi:

130 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page