top of page
  • gajcigorsek

KAKO USTVARITI NAPETOST PRED TV?


Če ne veš odgovora na to vprašanje ali pa si svojo najljubšo serijo pogledal/a tolikokrat, da poznaš vsak stavek svojega najljubšega junaka/inje, MORAŠ NUJNO REŠITI PIKSLOV SERIJSKI KVIZ!




Novembrski jesenski sivi dnevi nas bolj kot ne držijo v hiši, zato si moramo takšne dni, ko se nam ni treba učiti, popestriti sami. In prav s tem namenom smo Piksli ustvarili kviz, ki te bo pripeljal do tebi na kožo pisane serije. Seveda v tem kvizu ne bodo vse serije tega sveta, ampak samo tiste, ki so bolj poznane, to pa ne pomeni, da so samo te dobre in zanimive.

Prepuščamo vam prosto pot, da se lahko tudi sami malo poglobite v barvit svet serij in filmov in odkrijete kakšno še bolj bombastično od klasičnih Netflixovih uspešnic.

ŽELIMO TI VELIKO FILEMSKIH UŽITKOV!


NAVODILA ZA REŠEVANJE KVIZA

Pred tabo je 5 različnih vprašanj in vsako vprašanje ima ponujene 3 različne odgovore, torej A), B) in C). Tvoja naloga je, da odgovoriš na spodnja vprašanja in si za vsakega zapišeš, katero črko si izbral. Na koncu sešteješ, katerih odgovorov imaš največ in glede na rezultat prebereš besedilo, v katerem piše, katere serije so ti pisane na kožo.


1) S čim bi bila povezana tvoja sanjska vloga v seriji?


a) Definitivno nekaj v zvezi z umori.

b) Oseba z nadnaravnimi močmi.

c) Dekle/fant, ki hrepeni po ljubezni.



2) Serija lahko vsebuje:


a) Veliko nasilja in bolj krvavih tem.

b) Kakšen manjši „krvavi“ del.

c) Lahko so kakšne spletke, v večini pa mora biti romantično.



3) Najraje imaš:


a) Mešanico realnega s fantazijo.

b) Nekaj, česar ne moremo dokazati, da ni res, ob enem pa tudi, da je res.

c) Temelji na resnici, a se vseeno redkokdaj to v življenju komu zgodi.



4) O čem po navadi sanjariš?

a) Da bil/a v enem od scenarijev, v katerem se vsak dan zgodi nekaj, kar je treba raziskati.

b) Da bi se nekega jutra prebudil/a in bi predmete premikal/a z umom.

c) Da bi srečal/a svojo/svojega princeso oz. princa na belem konju.



5) Katera od spodnjih slik te najbolj privlači?


a)










b)











c)











ČESTITKE REŠIL/A SI KVIZ!


Največ odgovorov A)

Si oseba, ki ljubi napete dele v filmih, a filmi se hitro končajo in s tem tudi tvoja strast po kriminalu. Zato ti priporočamo, da si ogledaš katero od serij: The deadly class, Riverdala, Squid game ali pa The act. Vse imajo pravo dozo adrenalina, zato serija ni nikoli dolgočasna.

Vse temeljijo na spletkah, ki se velikokrat končajo krvavo ter prikažejo, v kakšne vse pasti ljudje zapadajo. Seveda pa je to vse plod domišljije, tako da te naj ne skrbi, da bi se ti kaj takega zgodilo, razen serija The act , ki je posneta po resnični zgodbi deklice, kateri mama ni dovolila odrasti.








Največ odgovorov B)

Plačal/a bi vse svoje premoženje, da bi lahko samo za en dan dobila kakšno nadnaravno moč … No, to se verjetno ne bo zgodilo, te pa lahko na pot po skrivnostnem svetu nadnaravnih moči popeljejo Eleven, Mike, Will, Max, Dustin in Lucas iz serije Stranger Things. Med drugim pa si lahko ogledate seriji Chilling Adventures of Sabrina ter The Vampire Diaries.






Največ odgovorov C)

Če bi te morali opisati z eno povedjo, bi te zagotovo označili za osebo, ki ljubi romantiko in ljubezenske drame. Ni nujno, da imaš takšen življenjski slog, saj se redkokomu takšne stvari dogajajo v resnici … še sreča, kajne:).

In v ta namen smo ti postregli s štirimi bolj znanimi serijami z bolj kot ne ljubezensko vsebino. In to so (zavrtite si napeto glasbo za vzdušje)

Never have I ever, Ginny and Georgia, Thirteen reasons why in Sex education.


ZADNJI SERIJI (13 REASONS WHY IN SEX EDUCATION STA NAMENJENA OSMO- IN DEVETOŠOLCEM, SAJ VSEBUJETA TEME, KI BI JIH LAHKO MLAJNŠI UČENCI NAROBE RAZUMELI!!!)










17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page