top of page
  • gajcigorsek

Kaj vse se je dogajalo na šolski ekskurziji v osrednji Sloveniji




23. 9. 2021 smo osmošolci odšli na ekskurzijo v osrednjo Slovenijo. Imeli smo se noro, eni bolj, drugi manj. Vsak razred je bil na drugi destinaciji, saj se zaradi koronavirusa nismo smeli preveč mešati. Najprej smo učenci 8. A-razreda odšli v Hišo eksperimentov, kjer je bilo noro. Vsi smo bili začudeni zaradi vsega, kar smo tam videli in doživeli. Ni enostavno povedati, kateri eksperiment je bil najboljši, saj je imel vsak nekaj posebnega in vsak je izražal svoj čar (priporočamo ogled). Nato smo odšli na sprehod po Ljubljani, kjer smo videli veliko kulturnih znamenitosti, med njimi tudi Prešernov trg, Tromostovje …


Seveda ne smemo pozabiti, da smo po sprehodu odšli v McDonalds, kjer si je vsak naročil nekaj, kar najraje je, npr. hamburgerji, coca-cole, nagece, smoothi-e... Naši fantje so bili vidno zelo lačni, saj so si vzeli kar 60 chicken mcnagecev, vsak svojo coca-colo in velik pomfri, za nameček pa še omake, ampak sploh ni važno koliko in kaj smo si vzeli, važno je, da smo se imeli fino in vmes tudi nasmejali.


Po McDonalds-u smo odšli v Tivoli, narediti par slikic in nato nazaj počakat na avtobus, s katerim smo se odpeljali v Tehniški muzej Slovenije v Bistri, kjer smo si ogledali stara vozila, stare traktorje, gasilske, policijske in vojaške avtomobile ter najpomembnejše stare Titove avtomobile, nekateri so vozni še danes. Poleg tega pa smo si tam ogledali tudi znanstvena dela ter izvedeli tudi nekaj zanimivosti o muzeju.


Po ogledu muzeja smo odšli na avtobus, kjer je bila spet cela zabava, od petja do reševanja učnega lista, ki smo ga dobili, do igranja igric na telefonu, poslušanja glasbe in še in še. Ker pa je imel naš sošolec Liam rojstni dan, smo mu seveda morali zapeti vse najboljše. Po petju te pesmi smo zapeli še pesem MIA IN JAZ, KEKCA, NODIJA, GROZNEGA GAŠPERJA, PIKICO TER PEPERMINT ter tako zaključili prelep dan.


Pripravila: M. K.




















12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page