top of page
  • gajcigorsek

EuroVolley 2021


EuroVolley je Evropsko prvenstvo v odbojki za moške in ženske. Evropsko prvenstvo pa organizira odbojkarska zveza CEV. Letos je EuroVolley za moške potekal v štirih različnih državah, in sicer na Finskem, Poljskem, Češkem in v Estoniji.

Na Poljskem so se tekme igrale v  treh mestih: v Gdansku , Katovicah in Krakovu . Na Finskem so se igrale samo v Tampereju . Na Češkem v Ostravi ter v Estoniji v Talinu. Prvenstvo pa je trajalo od 1. septembra do 19. septembra.




Na dogodku je sodelovalo kar 24. reprezentanc iz cele Evrope. Med njimi je igrala tudi Slovenija, ki je na prvenstvu osvojila drugo mesto ali z drugo besedo naslov podprvakov 2021. Tretje mesto je osvojila Poljska in četrto mesto Srbija.

Poleg Slovenije so še na Evropskem prvenstvu v odbojki igrale: Poljska, Belgija, Srbija, Grčija, Portugalska, Češka, Ukrajina, Italija, Bolgarija, Belorusija, Črna gora, Finska, Rusija, Turčija, Španija, Nizozemska, Severna Makedonija, Estonija, Latvija, Francija, Nemčija in Slovaška.


Naši fantje so letos na prvenstvu skoraj zmagali, vendar so bili Italijani premočni nasprotniki. Njihov najmlajši in odličen igralec pa je bil Alessandro Michieletto, ki je slovenski reprezentanci povzročal kar dosti preglavic. Dobil je tudi nagrado turnirja. Slovenski odbojkar Gregor Ropret pa je za svoje odlično delo tudi prejel nagrado turnirja za najboljšo nastavitev.

Naši srebrni fantje so na koncu tekme izjavili, da so dali vse od sebe ter da jim je žal, saj niso dobili zlate medalje, ki so si jo tako želeli. A vendar, ko so naši fantje zmagovali in zgubljali, so jih slovenski navijači kljub temu podpirali, mnogi pa so tudi povedali: »Naši fantje so za nas zlati«.











Pripravila: P. R.





50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page