top of page
  • gajcigorsek

»Planica, Planica snežena kraljica!«

Dne 24. 3. 2022 se je v dolini pod Poncam v Kranjski Gori začela tekma v smučarskih skokih. Vsi Slovenci smo komaj čakali, da si bomo lahko ponovno ogledali polete skakalcev in navijali za naše orle doma. Letos je Planico obiskalo kar 20 tisoč ljudi in naši orli Anže Lanišek, Timi Zajc, Cene Prevc, Peter Prevc, Lovro Kos, Žiga Jelar, Domen Prevc, Anže Semenič in Bor Pavlovčič pa so prikazali odlične predstave.


Tekme so se odvijale od četrtka 24. 3. do nedelje 27. 3. 2022. Bili sta dve posamični in ena skupinska tekma, v četrtek pa so bile tudi kvalifikacije. Naši skakalci so v Planici prikazali izjemne skoke, zmagali so tudi ekipno tekmo in v petek, ko je bila prva posamična tekma, so bili: prvi je bil Žiga Jelar, drugi je bil Peter Prevc, tretji je bil Anže Lanišek, četrti je bil Timi Zajc ter peti Domen Prevc.

V nedeljo, ko je bila še druga in zadnja posamična tekma, pa so bili manj uspešni, vendar pa so bili vsi naši skakalci v prvi deseterici. Žiga Jelar je prejel tudi mali globus, Timi zajec pa je dobil dres številko 7 (leader-vodja) ter denarno nagrado in 7 kg težko čokolado Gorenjka.

Letos je v Planici najdlje skočil prav eden izmed naših orlov, to je bil naš Domen Prevc, ki je skočil kar 246 m!

Ljudje so bili navdušeni, saj se je pravljica slovenskega skakanja ponovno vrnila v Planico. Nekateri so bili za karte pripravljeni plačati tudi do okoli 100 evrov. Vsi gledalci so mnenja, da so bili naši orli odlični, zapeli pa so jim tudi slovensko himno.


Pripravila: P. R.



4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page