top of page
  • gajcigorsek

MOJ PES LUKS


Moj pes Luks je pasme labradorec in ima prav posebno zgodbo.


Vse se je začelo, ko je bil še majhen. Kot po navadi sem jaz peljala Luksa na sprehod, a se je, ko sva prišla na travnik, nenadoma ustavil. Poklicala sem ga in videla, da šepa. Takrat je bil še dovolj majhen, da sem ga samo dvignila v naročje in odnesla domov. Sprva ga nismo peljali k veterinarju, saj smo mislili, da je samo stopil na kakšno vejico. Luks je rastel in vedno bolj je šepal, ko je šla mami na sprehod z njim, se je kar naenkrat zgrudil na tla in ni mogel več vstati. Takrat ga je mami v paniki pograbila in odnesla domov.

Takoj smo ga peljali k veterinarju, on pa nam je povedal, da bo mogel takoj na operacijo. Luksa smo tisto noč pustili pri veterinarju, da so ga v miru operirali. Ob desetih zjutraj so nas klicali in povedali, da je bila operacija uspešna in da ga lahko pridemo iskat. Tako je bil Luks operiran pri petih mesecih na sprednji taci, ker se je skotil z nepravilno zaraščenima kostema.


Ko smo ga prišli iskat, je zgledal še slabše, kot smo si ga predstavljali. Dve veterinarki sta ga morali odnesti v naš avto. Zgledal je čisto prestrašen, a nas je bil vseeno vesel.


Veterinar nam je povedal, da na taco ne sme stopiti še dva tedna. Tako smo se morali zbujati zgodaj zjutraj, da smo ga odnesli ven na travo, da je lahko opravil potrebo. Kasneje je bilo vse v redu in po dveh tednih je spet lahko hodil. En teden pred morjem smo se odločili, da obiščemo veterinarja, da malo pregleda tačko. Luks je imel v tački še kar vijak, zato nismo bili prepričani, če bo lahko plaval. Veterinar nam je povedal, da bo lahko.


Ko smo prišli na morje, smo se odločili, da bomo šli plavat. Luksa smo počasi dali v vodo in je navdušeno zaplaval. Ker pa naš Luks zelo rad čofota v vodi, se mu je štiri dni kasneje vijak v tački začel odvijati in boleče pritiskati na kožo. Tačko smo mu povili in sedmi dan morja mu je vijak predrl kožo in iz njegove tačke se je ulila kri. Takoj smo odšli domov in k veterinarju, kjer je moral prestati še eno operacijo.


Luks je okreval in je danes vse v redu z njegovo tačko. Včasih kaj zašepa, ampak to je pričakovano po vseh operacijah.


Pripravila: K. F.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page